ua en ru

Крістін Лагард закликала Італію усунути політичну невизначеність

Директор-розпорядник Міжнародного валютного фонду (МВФ) Крістін Лагард, що знаходиться в Пекіні з візитом, закликала Італію усунути політичну невизначеність, передає "Сіньхуа".
Лагард заявила, що МВФ в якості міжнародного кредитора сподівається на те, що і Греція, Італія зможуть у найкоротші терміни усунути у себе політичну невизначеність.
Вона також попередила, що в даний час ніхто не знає, хто стане новим керівником Італії, і такий хаос підсилює нестабільність на ринку. Тільки усунення такої політичної невизначеності допоможе у забезпеченні стабільності.
Останнім часом в Італії помітно погіршилася боргова ситуація, що викликало побоювання на ринку. Прибутковість від 10-літнього держборгу Італії перевищила 9 листопада "рівень попередження" - 7%. Така висока собівартість позики вважається неприйнятною. Якщо це триватиме, країна буде змушена слідом за Грецією звернутися за допомогою, але врятувати Італію - третій найбільший економічний суб'єкт в єврозоні - зовсім нелегко.
Нагадаємо, під тиском з різних сторін прем'єр-міністр Італії Сильвіо Берлусконі 8 листопада заявив, що оголосить про свою відставку після прийняття парламентом Італії законопроекту, спрямованого на стабілізацію внутрішньої фінансової ситуації, між тим основні партії Італії досі сперечаються про те, чи треба сформувати перехідний уряд або ж провести дострокові вибори.