ua en ru

Хресний хід підійшов до Києва: фото

Хресний хід підійшов до Києва: фото Фото: Хресний хід направляється в Київ

Хресний направляється в столицю

Хресний хід УПЦ МП вже пройшов через Бориспіль і прямує в Київ. РБК-Україна підготував фоторепортаж з місця подій.

Колона хресного ходу Української православної церкви Московського патріархату, яка йде зі Святогірської лаври пішла в обхід Борисполю і направляється в Київ. Раніше представники добровольчого батальйону "ОУН" розмістили блокпости біля Борисполя, на Житомирській трасі і чекають хресний хід з метою влаштувати протест

Заборона Хресного ходу в Борисполі

У п'ятницю, 22 липня, депутати Бориспільської міськради заборонили хода Хресного ходу УПЦ МП через Бориспіль.

Намір ОУН зустрічати хресний хід

Добровольчий батальйон "ОУН" заявив про намір зупинити на підході до Києва Хресний хід УПЦ МП. Активісти встановили блокпости біля Борисполя і на Житомирській трасі і чекають Хресний хід з акцією протесту проти Московського патріархату.

Колона Хресної ходи не змогла зайти в Бориспіль

Хресний хід УПЦ МП так і не потрапив до Борисполя. Віруючі пішли в обхід міста по Броварській об'їзній дорозі, повідомляє Styler.

Мітингувальники проти хресного ходу почали закидати віруючих, як тільки люди з'явилися на об'їзній. Однак серйозних зіткнень вдалося уникнути завдяки силам Нацгвардії і поліції.

Паломників Хресного ходу проведуть через металошукачі

У Києві забезпечувати порядок у зв'язку з ходою Хресного ходу УПЦ МП будуть близько 4,5 тис. поліцейських.

А Генпрокурор Юрій Луценко заявив, що всі паломники будуть перевірені через металошукачі. Крім того, у них перевірять паспорта, щоб там не було іноземців та провокаторів.

"А щодо патріотичних організацій, які збираються протистояти тому ходу - мені здається, найкращим проявом своїх почуттів було б взяти участь 28 липня в ході українському, який ініційований патріархом Філаретом", - констатував він.

Зазначимо, віруючі, які йдуть з Києво-Печерської лаври, мають намір зупиниться у Дмитрівці під Києвом. У вівторок, 26 липня, близько 13:00 на Житомирській трасі її зустріне митрополит УПЦ МП Онуфрій. Після чого колона зупиниться біля храму Феодосія Чернігівського в Києві.

У середу, 27 липня, учасники Хресного ходу (близько 30 тис. осіб) зберуться на Європейській площі. Після чого на Володимирській гірці Митрополит Онуфрій здійснить молебень.