ua en ru

У Кремлі відмовилися виконувати рішення Гаазького суду щодо припинення війни проти України

У Кремлі відмовилися виконувати рішення Гаазького суду щодо припинення війни проти України Фото: прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков (kremlin.ru)

У Кремлі відповіли на рішення Міжнародного кримінального суду ООН щодо припинення Росією війни проти України. Там відмовилися виконувати цю вимогу.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на російський "Інтерфакс".

"Ні, ми не можемо прийняти це рішення до уваги. Міжнародний суд має таке поняття, як "згода сторін". Тут жодної згоди бути не може. У цьому випадку це те, що ми не можемо взяти до уваги", - сказав прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков.

Нагадаємо,16 березня Міжнародний суд ООН у Гаазі виніс рішення у справі про війну Росії проти України. Суд зобов'язав РФ негайно припинити вторгнення в Україну. Наказ є обов'язковим для виконання Росією згідно з міжнародним правом. Ігнорування рішення приведе РФ у ще більшу ізоляцію.

Крім того, Україна включила питання репарацій до позову проти Росії, який розглядає Міжнародний суд ООН. Йдеться про справу про геноцид проти України.

Війна РФ проти України триває вже 22-й день. Детальніше про те, що відбувається в країні в текстовому онлайні РБК-Україна.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.