ua en ru

У Кремлі відмовилися обговорювати посилення військ РФ на кордоні з Україною

У Кремлі відмовилися обговорювати посилення військ РФ на кордоні з Україною Фото: прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков (flickr.com/Алексей М)

Пєсков заявив, що Росія може змінювати конфігурацію збройних сил на своїй території так, як вважає за доцільне

У Кремлі відмовилися обговорювати посилення військ Російської Федерації на кордоні з Україною. Про це заявив прес-секретар президента Російської Федерації Дмитро Пєсков, передає "РИА Новости".

"Російська Федерація вільна змінювати конфігурацію збройних сил на своїй території у відповідності з тим, наскільки це вважається доцільним", - сказав Пєсков у відповідь на питання про те, чи дійсно Росія концентрує військові сили біля кордону з Україною, як про це повідомляє український генштаб, і з якою метою.

Також він додав, що в даному випадку все-таки краще це питання адресувати колегам в міністерство оборони.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що останнім часом Росія наростила військове присутствие на кордоні з Україною трьома мотострелковыми дивізіями, які призначені для ведення швидких наступальних дій.

Організаційно-штатна структура, озброєння і військова техніка, яка надходить на їх комплектування, свідчить про те, що ці російські дивізії є за своєю суттю ударними і призначені для ведення швидких наступальних дій", - заявив з цього приводу начальник Генерального штабу.