ua en ru

У Кремлі назвали доповідь литовських спецслужб про можливу агресію РФ "проявом русофобії"

У Кремлі назвали доповідь литовських спецслужб про можливу агресію РФ "проявом русофобії" Фото: Дмитро Пєсков

Пєсков сказав, що Москва завжди виступала за добросусідські відносини з країнами Балтії

Прес-секретар президента Росії Дмитро Пєсков назвав доповідь литовських спецслужб про можливу агресію РФ проти країн Балтії в 2017 "проявом русофобії". Про це повідомляє РБК.

Пєсков сказав, що доповідь литовських спецслужб, в якій йдеться про імовірність нападу Росії на країни Балтії в 2017 році, є "ще одним яскраво вираженим проявом русофобії".

Пєсков зазначив, що подібне ставлення до Росії "багато в чому нав'язується як в самих країнах, так і ззовні в країнах Прибалтики".

"Навряд чи це відповідає інтересам народів цих країн, тим більше не відповідає інтересам російськомовного населення, яке проживає в цих країнах", - додав прес-секретар.

Пєсков також повідомив, що Москва завжди виступала за підтримання добросусідських відносин з країнами Балтії і зазначив, що "треба мати час і політичну волю, щоб знизити пропагандистське напруження і дати можливість громадянам цих країн отримувати об'єктивну інформацію".

Нагадаємо, згідно з доповіддю литовських спецслужб РФ в цьому році може за 24-48 годин почати бойові дії проти країн Балтії.