ua en ru

Кремль запропонував великим компаніям Росії створювати "позитивні новини"

Кремль запропонував великим компаніям Росії створювати "позитивні новини" Фото: У Кремлі від великих компаній чекають "позитивних новин" (kremlin.ru)

Листи з пропозицією такої концепції новин отримали 45 компаній

Кремль запропонував великим компаніям Російської Федерації створити "стрічку позитивних новин", які позитивно впливають на ситуацію в країні. За даними агентства Reuters, листи з пропозицією такої концепції новин отримали 45 компаній - 17 державних і 28 приватних.

Документ, об'ємом в 7 сторінок, серед інших, отримали "Роснефть", НОВАТЕК, "Газпром", "Сургутнефтегаз" і ЛУКОЙЛ.

"Життя для більшості людей стало більш спокійним, зручним і привабливим. Але багато таких прикладыв часто уникають уваги засобів масової інформації", - йдеться в документі.

Крім того, компанії також отримали запрошення на зустріч для більш детального обговорення. Обидва документи були датовані 9 жовтня, відправником є ​​міністерство енергетики. Згідно із запрошенням, про новинну ініціативу просив Сергій Кирієнко, перший заступник начальника штабу адміністрації президента Росії. Зустріч призначалася на 12 жовтня у міністерстві в Москві, щоб обговорити, як допомогти зусиллям уряду в галузі PR.

Що стосується концепції "позитивних новин", компаніям пропонується писати матеріали в стилі "було - стало". На запит журналістів прокоментувати ці документи, відповідь не дали ні Кирієнко, ні Міністерство енергетики. Чи не відреагував на запит також прес-секретар Кремля Дмитро Пєсков.

Нагадаємо, у понеділок, 13 листопада, обізнані джерела повідомили, що в Кремлі обговорюються сценарії того, як і коли Володимир Путін оголосить про готовність брати участь у виборах президента в березні 2018 року.