ua en ru

Кремль назвав нову військову стратегію США конфронтаційної

Кремль назвав нову військову стратегію США конфронтаційної Фото: Дмитро Пєсков

У РФ зараз готується аналогічний документ, як в ньому буде відображено США поки не відомо

Кремль прокоментував нову військову стратегію США. Зокрема, адміністрація президента Росії Володимира Путіна звернула увагу на частину нової стратегії США, присвячену РФ, яка характеризує її як державу, що підриває регіональну безпеку, повідомляють РИА Новости.

"Тут можна висловити жаль, тому що концепція безпеки - це документ, розрахований на середньострокову і довгострокову перспективу, і, власне, поява таких формулювань в такому документі свідчить про конфронтаційні настрої, позбавлені будь-якого об'єктивізму по відношенню до нашої країни, причому в довгостроковій перспективі ", - заявив прес-секретар президента Росії Володимира Путіна Дмитро Пєсков.

"Це, звичайно, навряд чи сприяє спробам все-таки вирулити наші двосторонні відносини у бік нормалізації, що настільки необхідно для спільної боротьби з наявними викликами, на які поодинці країни не можуть знайти відповідь", - додав він.

Відзначається також, що в РФ зараз готується аналогічний документ, як в ньому буде відображено США поки не відомо.

"Безумовно, всі загрози національній безпеці Росії, вони враховуються, вони опрацьовуються і передбачаються відповідні контрзаходи", - повідомив прес-секретар президента.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Міністерство оборони США опублікувало національну військову стратегію-2015, в якій передбачається протистояння з Російською Федерацією. Крім Росії, Пентагон також згадує у своїй стратегії Китай, Північну Корею та Іран як країни, що викликають побоювання у міжнародного співтовариства. У військовій стратегії Сполучені Штати названі "найсильнішою країною в світі, у якої є унікальні переваги в технологіях, ресурсах, альянсах і союзах і в демографії".