ua en ru

Західні кредитори погодилися відстрочити погашення боргів України

Західні кредитори погодилися відстрочити погашення боргів України Фото: кредитори відстрочили виплату боргів України (Віталій Носач, РБК-Україна)

Західні уряди-кредитори заявили, що призупинять обслуговування боргу Києва з 1 серпня до кінця 2023 року. При цьому вони допустили відстрочку ще на один рік.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Telegraph.

Група, до якої входять Канада, Франція, Німеччина, Японія, Великобританія і США, також закликала власників облігацій погодитися на прохання Києва про дворічну відстрочку виплати боргу.

Оновлено 17:30.

Мінфін України підтвердив рішення міжнародних кредиторів. Як заявив міністр фінансів Сергій Марченко, такий крок допоможе Україні пом’якшити негативні наслідки війни та прискорити перемогу.

"Ми щиро вдячні міжнародним партнерам України серед країн G7 та Паризького клубу кредиторів за ініціативу із зменшення боргового навантаження. Це суттєва підтримка для державних фінансів України у визначний для держави історичний період", - сказав він.

Нагадаємо, Україна попросила дворічну відстрочку на виплату зовнішніх боргів. Реструктуризація відбудеться тільки в разі схвального рішення кредиторів.

Згідно з постановою Кабміну, кінцева дата погашення облігацій відкладається на термін в 24 місяці з відповідної кінцевої дати погашення облігацій.