ua en ru

Кредиторська заборгованість НТКУ складає 41 млн грн, - Аласанія

На поточний момент НТКУ має кредиторську заборгованість у розмірі 41 млн грн. Про це в інтерв'ю РБК-Україна повідомив генеральний директор Національної телекомпанії України (НТКУ) Зураб Аласанія.

"Ми заробили ці гроші на політичній рекламі. Вони пішли в казначействі на наш рахунок, проте вже четвертий місяць немає ніякого руху в нашу сторону. За три місяці, поки гроші лежать у казначействі, ми вже втратили 3 млн грн на інфляції",- зазначив він.

Він підкреслив, що у зв'язку з вищезазначеною проблемою, НТКУ не може погасити міжнародне зобов'язання за трансляцію Чемпіонату Світу з футболу в розмірі 17 млн грн

Глава НТКУ також розповів, що розмір звичайної заробітної плати на телеканалі становить 8,2 тис. грн, верхня межа зарплати - 11,7 тис. грн. "На каналі "технарі" заробляють більше, оскільки у них є на це коефіцієнти. Журналістам ми можемо поставити найвищий коефіцієнт "4", і максимум він отримує трохи більше 5 тис грн", - зазначив Аласанія.

Гендиректор НТКУ додав, що телеведучі користуються високим попитом і претендують на заробітну плату від 15 тис. грн.

Нагадаємо, 13 січня 2015 р. Верховна Рада підтримала законопроект № 1357 про створення Суспільного телебачення на основі ПАТ Нацтелерадиокомпании.