ua en ru

Червоний Хрест вважає неприпустимим "парад полонених" в Донецьку

Міжнародний Комітет Червоного Хреста вважає неприпустимим "парад полонених", який провели 24 серпня в Донецьку бойовики, провівши по місту полонених українських бійців антитерористичної операції.

Міжнародний Комітет Червоного Хреста вважає неприпустимим "парад полонених", який провели 24 серпня в Донецьку бойовики, провівши по місту полонених українських бійців антитерористичної операції. Про це йдеться в повідомленні МКЧХ в Facebook.

"Поняття "захист від цікавості натовпу" обумовлено в міжнародному гуманітарному праві. Воно поширюється на військовополонених, цивільне населення у збройних конфліктах і на окупованих територіях, а також на тіла померлих або вбитих. Заборонено ображати честь і гідність людей, показуючи їх у принизливих або вкрай неприємних для них ситуаціях. Женевські конвенції повною мірою поширюються на міжнародні збройні конфлікти. Разом з тим, і в ситуаціях громадянської війни забороняється посягання на людську гідність, зокрема образливе і принижуюче поводження", - написали у МКЧХ.

Нагадаємо, в Донецьку сепаратисти 24 серпня, в День незалежності України, влаштували акцію під назвою "марш полонених". Озброєні бойовики вивели у центр міста полонених українських військовослужбовців і змусили їх пройти вулицями під радість натовпу.