ua en ru

Червоний Хрест розгорнув пункти допомоги хасидам на кордоні з Україною

Червоний Хрест розгорнув пункти допомоги хасидам на кордоні з Україною Фото: хасиди намагаються потрапити до України з Білорусі (belta.by)
Автор: РБК-Украина

Міжнародний комітет Червоного Хреста розгорнув пункти допомоги хасидам в нейтральній смузі між Україною і Білоруссю. За оцінками білоруських прикордонників, зараз там перебувають близько 800 паломників.

Про це повідомляє БЕЛТА.

Повідомляється, що також планується розгортання модулів з обігрівом від МНС Білорусі, з при необхідності дітям і дорослим нададуть медичну допомогу. Близько 14:00 в нейтральній смузі запрацює польова кухня.

Також повідомляється, що між пунктами пропуску "Нова Гута" і "Нові Яриловичі" вже зібралися близько 800 євреїв-хасидів, які прямують до України. Обмін інформацією з українською стороною налагоджено по лінії оперативно-чергових служб Чернігівського прикордонного загону та Гомельської прикордонної групи.

Фото: хасиди намагаються потрапити до України з Білорусі (belta.by)

Нагадаємо, раніше українська сторона повідомляла, що хасидів на кордоні забезпечують водою і кошерною їжею. Також прикордонна служба налагодила контакт посольством Ізраїлю і рабинами єврейських релігійних організацій.

Відзначимо, в 700 метрах від пункту пропуску "Нові Яриловичі" виставлено заслін, робота КПП припинено. Паломникам роз'яснюють заборону на в'їзд до Україну згідно з рішенням уряду, заборона діє до 28 вересня.