ua en ru

На КПП України очікується прибуття кількох тисяч хасидів

На КПП України очікується прибуття кількох тисяч хасидів Фото: хасиди в Умані (РБК-Україна)
Автор: РБК-Украина

Українська сторона очікує, що кілька тисяч хасидів сьогодні прибудуть на пункти пропуску на кордоні з Білоруссю. Найбільш напружена ситуація буде у Волинській області.

Про це заявив голова Державної прикордонної служби Сергій Дейнеко, передає сайт президента.

За даними прикордонників, з другої половини дня 14 вересня з боку Білорусі почали масово прибувати паломники. У зв'язку з цим українська сторона в 700 метрах від пункту пропуску "Нові Яриловичі" виставила заслін. Паломникам роз'яснили заборону на в'їзд до України згідно з рішенням уряду.

На ранок 15 вересня на кордоні з боку Білорусі перебували 690 осіб.

"Прогнозуємо прибуття до лінії кордону в Чернігівській області до тисячі осіб, Житомирській - до 700, Волинській - до 1,5 тисячі осіб. Очікуємо прибуття до міста Мінськ трьох чартерів - близько 600 іноземців", - додав Дейнеко.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що на кордон з Білоруссю стягнули резерви, щоб не пустити хасидів. Згідно з рішенням уряду, іноземцям заборонено в'їзд до України до 28 вересня через пандемію COVID-19.

В коментарі РБК-Україна в Державній прикордонній службі заявили, що ситуація на кордоні під контролем, а пропуск паломників не планується.