ua en ru

Червоний Хрест не створив якісний механізм для надання гумдопомоги на Донбас,- Гройсман

Міжнародний комітет Червоного Хреста (МКЧХ) не створив якісний механізм для надання гуманітарної допомоги на Донбас.

Міжнародний комітет Червоного Хреста (МКЧХ) не створив якісний механізм для надання гуманітарної допомоги на Донбас. Про це в програмі телеканалу "Україна" заявив віце-прем'єр України з регіональної політики Володимир Гройсман.

"За дорученням Президента була ініційована гуманітарна допомога в Донецьку і Луганську області. Було сформовано понад 750 тонн високоякісної продукції, в тому числі і засобів першої необхідності, які були оперативно зібрані і направлені на два складу представництва Червоного Хреста в Україні. На сьогоднішній день тільки 60 тонн цього вантажу було доставлено в Луганську область. Інша продукція лежить на складах Червоного Хреста. На жаль, на сьогоднішній день, Червоний Хрест не створив якісний механізм для того, щоб ця допомога була передана. Україна готова максимально допомагати та підтримувати тих, хто цього потребує. Ми забезпечимо жителів східних регіонів всім, що необхідно і в тих обсягах, які будуть необхідні", - заявив Гройсман.

Як повідомлялося раніше, Володимир Гройсман також заявив, що закон "Про особливий порядок місцевого самоврядування в окремих районах Донецької і Луганської областей" почне діяти після проведення 7 грудня в цих районах місцевих виборів по українському законодавству.