ua en ru

Червоний Хрест направив на Донбас черговий гуманітарний вантаж

Червоний Хрест направив на Донбас черговий гуманітарний вантаж Фото: гуманітарна допомога (twitter.com/ICRC_ua)

На окупований Донбас доставили майже 300 тонн гуманітарної допомоги

Міжнародний комітет Червоного Хреста направив на окупований Донбас черговий гуманітарний вантаж вагою майже 299 тонн. Про це йдеться в повідомленні Державної прикордонної служби України.

Повідомляється, що через контрольний пункт в'їзду-виїзду (КПВВ) "Новотроїцьке" на тимчасово окуповану територію виїхали 16 вантажівок з продуктовими наборами, матеріалами для теплиць і піском загальною вагою майже 299 тонн.

Нагадаємо, раніше німецький Червоний Хрест закликав міжнародне співтовариство збільшити гуманітарну допомогу для Донбасу. Зокрема, його представник Крістоф Йонен зазначив, що на сьогоднішній день в Україні близько 3,4 млн людей потребують гуманітарної допомоги. Особливо гострою ця проблема стала для охоплених збройним протистоянням регіонів Донбасу.

"Люди і далі залежні від гуманітарних поставок. Не можна забувати ані про конфлікт, ані в першу чергу про тих, кого спіткало лихо за це", - підкреслив Йонен.

За даними Червоного Хреста, збройний конфлікт на Донбасі змусив понад 2,8 млн осіб покинути свої будинки. Близько 1,6 млн стали внутрішніми переселенцями.