ua en ru

Червоний Хрест розпочав доставку гуманітарної допомоги на Донбас, - ОБСЄ

Червоний Хрест розпочав доставку гуманітарної допомоги на Донбас, - ОБСЄ Фото: Мартін Сайдик

Міжнародні гуманітарні організації сформували вантажі на тисячі тонн для доставки на тимчасово окуповані території Донбасу

Червоний Хрест почав доставку гуманітарної допомоги по обидві сторони від лінії зіткнення сторін у зоні конфлікту в Україні. Про це повідомляє БЕЛТА, посилаючись на заяву спеціального представника ОБСЄ в тристоронньої контактної групи по Україні Мартіна Сайдика.

Крім того, він повідомив, що визнані міжнародні гуманітарні організації сформували вантажі на тисячі тонн для доставки на тимчасово окуповані території Донбасу і для розподілу їх там серед нужденних.

"Через відсутність дозволу з боку окремих районів Донецької та Луганської областей на даний момент для більшості доставка не представляється можливим", - зазначив Мартін Сайдик.

Повідомляється, він підкреслив, що у зв'язку з цим необхідно серйозно прискорити і спростити цей процес. "Було б доцільним відкриття додаткових пропускних пунктів українською владою через лінію дотику для доставки гуманітарної допомоги", - заявив спецпредставник.

"Мова йде про тих селищах, де ситуація найбільш складна. Плануються подальші такі поставки в Луганську область", - сказав Сайдик.

Нагадаємо, у Мінську засідання контактної групи продовжилося з участю ДНР/ЛНР