ua en ru

У Краматорську затримали бойовиків з позивними "Малої" і "Кабан"

У Краматорську затримали бойовиків з позивними "Малої" і "Кабан" Фото: Краматорськ

Бойовики ховалися в Одесі та Росії, однак в 2015 р. повернулися в Краматорськ

У Краматорську Донецької області правоохоронці затримали двох бойовиків з позивними "Малої" і "Кабан". Про це йдеться в повідомленні прес-служби ГУМВС України в Донецькій області.

"В ході реалізації отриманої оперативної інформації правоохоронці встановили і затримали двох жителів Краматорська 32 і 28 років з позивними "Кабан" і "Малої" відповідно. Зловмисники входили в склад збройного бандформування під час окупації міста влітку минулого року", - йдеться в повідомленні.

Встановлено, що 32-річний раніше не судимий житель Краматорська з середини червня 2014 р. вступив в ряди бойовиків і чергував на блокпості "Станкострой" по вул. Орджонікідзе. Іншого підозрюваного в банду привів родич, забезпечивши його пневматичним пістолетом. 28-річний чоловік також здійснював перевірку автотранспорту на блокпості в с. Ясна Поляна.

Обидва підозрювані повернулися в Краматорськ на початку 2015 р. Один з них переховувався в Росії, інший - в Одесі.

Фігуранти арештовані, їм повідомлено про підозру у вчиненні правопорушення за ч. 2 ст. 260 (Створення не передбачених законом воєнізованих або збройних формувань) КК України. Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від 3 до 8 років.

Нагадаємо, в Краматорську був також затриманий бойовик на прізвисько "Ніндзя", який планував здійснювати теракти в місті.