ua en ru

Kraft Foods розширить виробництво у Великій Британії у зв'язку з придбанням Cadbury.

Американський харчовий гігант Kraft Foods планує значне розширення своєї виробничої бази на території Великої Британії у зв'язку з нещодавним придбанням британської Cadbury. Про це розповіла голова Kraft Foods Ірен Розенфелд в інтерв'ю однієї з британських газет, повідомляє Associated Press.

За словами І.Розенфелд, компанія почне виробляти більше брендів своєї продукції безпосередньо у Великій Британії. Вона також підтвердила нещодавню заяву віце-президента Cadbury з розвитку Майкла Осанлоо про збільшення кількості робочих місць в об'єднаній компанії. У рамках нової стратегії розвитку британського виробника кондитерських виробів збільшення штату заплановане на двох заводах Cadbury в передмістях Брістоля й Бірмінгема, на яких раніше Cadbury провела скорочення. Крім того, під керівництвом Kraft Cadbury проводитиме агресивнішу політику щодо інвестицій у маркетинг і просування на ринку.

Нагадаємо, 19 січня ц.р. Kraft Foods домовилася про злиття з британською Cadbury. Сума операції становила 19,4 млрд дол. Kraft Foods оголосила, що для фінансування операції проведе додаткову емісію 265 млн звичайних акцій, що відповідає 18% нинішнього акціонерного капіталу американської компанії.