ua en ru

На КПВВ на Донбасі можуть ввести додаткові заходи через коронавірус

На КПВВ на Донбасі можуть ввести додаткові заходи через коронавірус Ілюстративне фото (dpsu.gov.ua)

Українська сторона закликала ОРДЛО до організації додаткових заходів

На контрольно-пропускних пунктах в'їзду-виїзду (КПВВ) на Донбасі можуть ввести додаткові епідеміологічні заходи через загрози коронавірусу. Про це повідомила прес-секретар представника України на переговорах Тристоронньої контактної групи в Мінську Леоніда Кучми Дарка Оліфер Facebook.

За її словами, українська сторона поінформувала представників ОРДЛО про встановлення на КПВВ додаткових засобів контролю, а також закликала протилежну сторону до аналогічних заходів.

"В гуманітарній підгрупі триває робота з уточнення списків утримуваних осіб. Розпочато обговорення модальностей прийняття рішень щодо відкриття нових пунктів пропуску через лінію дотику, а також додаткові санітарно-епідеміологічні заходи у зв'язку із загрозою поширення коронавірус. Українська сторона поінформувала щодо встановлення нею необхідних засобів контролю за епідеміологічною безпекою і закликала до аналогічних заходів протилежну сторону", - написала Оліфер.

Раніше РБК-Україна писало, що в громадських закладах в Україні почнуть роз'яснювальну роботу щодо нового типу коронавіруса з 27 лютого. Також проведуть роз'яснювальні заходи із співробітниками, що повинні контактувати з багатьма людьми.

Також повідомлялося, що з 26 лютого на всіх пунктах пропуску на кордоні України будуть перевіряти температуру прибулих громадян з-за загрози поширення коронавіруса. У разі виявлення температури, людини відправлять на додаткове обстеження.