ua en ru

КПУ заперечує домовленість з ПР про створення коаліції після виборів Президента України.

КПУ заперечує домовленість з Партією регіонів на предмет відставки голови МВС Юрія Луценка, а також створення нової коаліції після виборів Президента України. Про це в кулуарах Верховної Ради заявив голова фракції КПУ Петро Симоненко, передає кореспондент РБК-Україна. "Ми ніколи ні з ким не змовляємося, і ми ці питання не обговорювали. Є позиція фракції і ми голосували за відставку голови МВС, щоб силові структури не були втягнені у процес голосування під час другого туру виборів Президента", - сказав він.

У свою чергу, нардеп від БЮТ Сергій Міщенко зазначив, що під час голосування за відставку Ю.Луценка "ми побачили праобраз нової коаліції". "Туди мають увійти ПР, КПУ і Блок Литвина... На жаль, та коаліція, яка існує сьогодні, закріплена лише юридично, а де-факто голосування в останній час вже відбувалося на користь ПР", - сказав він.
Нагадаємо, раніше сьогодні, Верховна Рада України відправила Юрія Луценка у відставку з посади міністра внутрішніх справ. За проект постанови №6003 "Про звільнення міністра внутрішніх справ України Луценка Ю.В.", внесений на розгляд ВР першим віце-спікером, депутатом від Партії регіонів Олександром Лавриновичем, проголосував 231 депутат (ПР - 171, БЮТ - 1, НУ-НС - 11, КПУ - 27, Блок Литвина - 19, позафракційні - 2) з 398 зареєстрованих в залі.
Нардеп від БЮТ Сергій Міщенко не виключає, що начальник ГУ МВС України в АР Крим Геннадій Москаль може бути призначений в.о. голови МВС.