ua en ru

КПУ допускає можливість передачі ПСГ України в оренду РФ.

Фракція КПУ у Верховній Раді України допускає можливість передачі підземних сховищ газу України в оренду РФ. Про це журналістам в кулуарах ВР заявив глава фракції КПУ Петро Симоненко, передає кореспондент РБК-Україна.

"Якщо ПСГ передадуть в оренду, то це говорить про те, що вони залишаються в державній власності України і народу. І ми повинні провести розрахунки, що для нас економічно вигідніше. Я не заперечую проти такого підходу, але нам необхідно побачити розрахунки і подивитися, наскільки вони вигідні і ефективні", - сказав він.
Нагадаємо, раніше сьогодні Партія регіонів заперечила можливість передачі в оренду РФ підземних сховищ газу України. Про це РБК-Україна заявив голова підкомітету з питань міжнародної економічної політики, нардеп від ПР Олексій Плотніков.
"Ця інформація не відповідає дійсності і це страшилка, яку поширює наша опозиція. У нас не буде жодних поступок національних інтересів і мова не йде про втрату національних інтересів, будь то передача газових сховищ або сприяння Росії в приватизації низки об'єктів на території України. Газові переговори йдуть абсолютно спокійно з погляду наших інтересів і ціни на газ", - сказав він.
Нагадаємо, за данними ЗМІ, Київ в обмін на знижку у ціні на газ серед іншого готовий віддати "Газпрому" в оренду частину сховищ газу, повернути Росії Кременчуцький НПЗ і допустити її як співвласника в майбутні блоки АЕС.