ua en ru

КПУ вимагає від Ради розглянути пакет соціальних законопроектів, - Симоненко

Фракція КПУ внесла на розгляд парламенту пакет зі 150 законопроектів, що передбачають захист соціально-економічних інтересів українців і вимагає їх розгляду. Про це, виступаючи в сесійній залі, заявив голова КПУ Петро Симоненко.

"Враховуючи ситуацію, що склалася в країні, загострення соціально-економічних питань, а також проблем, пов'язаних з підвищенням цін, зростанням тарифів, особливо - з невиплатою заробітної плати, ми вимагаємо в першочерговому порядку розгляду пакету зі 150 законопроектів, які внесла фракція Компартії. Там є чіткі пропозиції щодо вирішення проблем", - повідомив Симоненко.

Лідер КПУ зазначив, що вчора Рада не проголосувала за законопроект Компартії про введення пені за несвоєчасну виплату зарплати, а також за законопроект, що передбачає введення мораторію на підвищення цін і тарифів.

"Не підтримали документ, що дозволяє жорстко контролювати ціни на лікарські препарати і вдарити по руках олігархів, які наживаються на здоров'ї людей", - додав глава КПУ.

Симоненко підкреслив, що сьогодні потрібно переглянути організацію роботи Ради та направити всі зусилля на вирішення соціально-економічних питань для захисту прав українців.