ua en ru

КПУ залишається єдиною політичною силою, яка захищає інтереси найманих робітників, - політолог

В країні робляться спроби вивести КПУ з політичного життя України, в той час як в Європі такі речі неприпустимі. Про це заявив політолог, керівник Центру "Третій сектор" Андрій Золотарьов.

"Європа базується на балансі інтересів праці і капіталу, тобто на протистояння лівих та правих сил. КПУ єдина системна політична сила, яка залишилася в Україні, і, на жаль, в нашій країні її намагаються переслідувати. Потрібно розуміти, що Компартія залишається єдиною системною силою, яка, перш за все, виступає з погляду захисту інтересів найманих робітників", - підкреслив політолог.

Він зазначив, що в роботі парламенту важливо дотримуватися політичного балансу сил, так як в противному випадку прохід у ВР тільки правих сил загрожує "соціальними і політичними потрясіннями".

"У нинішній виборчій гонці ми можемо спостерігати явний перекіс української політики вправо, в бік і правих націоналістичних сил. І в черговий раз підкреслю - літак з двома правими крилами не полетить. Потрібно розуміти, що в політиці дисбаланс і перекіс у бік правих сил чреватий великими соціальними і політичними потрясіннями",- резюмував Золотарьов.