ua en ru

КПУ не голосуватиме за законопроект про референдум, якщо не буде врахована норма щодо обов'язкової імплементації рішення референдуму у ВР

Фракція КПУ не голосуватиме за законопроект про Всеукраїнський референдум, якщо не буде врахована норма щодо обов'язкової імплементації рішення референдуму у ВР. Про це журналістам в кулуарах Верховної Ради заявив голова КПУ Петро Симоненко, передає кореспондент РБК-Україна.
"Закон про референдум треба приймати. Головна наша вимога, щоб у законі не було порушення Конституції ... Я буду наполягати на виключенні норми щодо можливості прийняття нової Конституції поза межами парламенту, щоб Конституція приймалася у Верховній Раді, як прописано в Конституції, а на референдумі проводилося лише обговорення", - сказав П.Симоненко.
Нагадаємо, що голова фракцій Партії регіонів Олександр Єфремов зазначив раніше, що наразі продовжуються дискусії з цього питання. За його словами, у нинішньому варіанті проекту закону передбачено, що результати референдуму не потребують додаткового затвердження у Верховній Раді.