ua en ru

На кордоні з Білоруссю залишаються близько 500 хасидів, ситуація контрольована

На кордоні з Білоруссю залишаються близько 500 хасидів, ситуація контрольована Фото: хасиди на КПП "Нові Яриловичі" (facebook.com/DPSUkraine)

Прикордонники не планують пропускати в Україну присутніх на кордоні з Білоруссю хасидів. Зараз біля пункту пропуску "Новий Яриловичі" з боку Білорусі продовжують залишатися близько 500 паломників.

Про це в коментарі РБК-Україна повідомив спікер Державної прикордонної служби України Андрій Демченко.

За його словами, скупчення іноземців поки спостерігається лише біля пункту пропуску "Нові Яриловичі". Вони продовжують перебувати між пунктами пропуску на білоруській території.

"Прибуття груп іноземців почали фіксувати вчора після обіду. Вони знаходяться на території Білорусі. Їм було доведено рішення уряду, що до 28 вересня діє заборона на в'їзд іноземцям. Однак ми бачимо, що навіть після роз'яснень вони не залишають спроби потрапити на територію України", - повідомив Демченко.

Для запобігання провокацій і спроб незаконного перетину кордону поблизу пункту пропуску "Нові Яриловичі" знаходяться додаткові сили прикордонної служби, а також поліції і Нацгвардії.

"Ситуація залишається контрольованою. Ніяких провокацій поки не було зафіксовано", - додав Демченко.

Нагадаємо, 14 вересня на українсько-білоруському кордоні зібралися близько 1,5 тисячі хасидів. Вони намагалися потрапити на територію України для святкування Рош ха-Шана.

Як повідомляло РБК-Україна, через ситуацію з хасидами Україна обмежила пропуск через КПП "Нові Яриловичі".