ua en ru

КП "Запорізький титано- магнієвий комбінат" потребує приватного інвестора, - Д.Колесніков.

Казенне підприємство "Запорізький титано-магнієвий комбінат" потребує приватного інвестора для модернізації виробництва. Про це повідомив журналістів в ході візиту на підприємство міністр промислової політики Дмитро Колесніков, передає кореспондент РБК-Україна.

"На даний момент ми говоримо про те, що ЗТМК залишається казенним підприємством. Але я вважаю, що в перспективі у будь-якому випадку потрібний інвестор. Держава далеко не завжди є ефективним власником", - заявив міністр.

На думку Д.Колеснікова, підприємство потребує масштабної модернізації виробничих потужностей, на що необхідні крупні кошти. "Є перспектива заміни морально і технічно застарілих однотонних апаратів на сучасніші 4-тонні апарати - при тому, що в світі зараз в основному працюють на семитонних. До цього потрібно зараз прагнути", - підкреслив Д.Колесніков.

ЗТМК - державне підприємство, є єдиним в Україні виробником металевого губчастого титану. Близько 80% продукції підприємства, використовуваної переважно в аерокосмічній галузі, суднобудуванні і хімічній промисловості, реалізується на зовнішніх ринках. Його проектна потужність - близько 20 тис. т металевого губчастого титану на рік.