ua en ru

Кожара в Мюнхені зустрівся з главами МЗС Німеччини та Польщі

Міністр закордонних справ України Леонід Кожара в рамках візиту в Німеччину для участі в роботі Мюнхенської конференції з безпеки, зустрівся з главою МЗС Німеччини Франком-Вальтером Штайнмайєром та главою МЗС Польщі Радославом Сікорським.

Міністр закордонних справ України Леонід Кожара в рамках візиту в Німеччину для участі в роботі Мюнхенської конференції з безпеки, зустрівся з главою МЗС Німеччини Франком-Вальтером Штайнмайєром та главою МЗС Польщі Радославом Сікорським. Про це повідомляє прес-служба Міністерства закордонних справ (МЗС).

Під час зустрічі, Кожара і Штайнмайер обговорили внутрішньополітичну ситуацію в Україні. Міністри підтвердили важливість зусиль по стабілізації ситуації в Україні з метою уникнення будь-яких проявів насильства. Кожара поінформував главу МЗС Німеччини щодо кроків, які здійснюються з цією метою, а також запросив його відвідати Україну в зручний для нього час.

Крім того, Кожара і Сікорський в ході зустрічі підтвердили стратегічний характер співпраці між Україною та Польщею. Особливу увагу під час зустрічі було приділено внутрішньополітичній ситуації в Україні. Сікорський висловився за якнайшвидше врегулювання політичної кризи в Україні мирним шляхом. Під час зустрічі також були обговорені актуальні питання двосторонніх відносин.

Нагадаємо, сьогодні держсекретар США Джон Керрі під час зустрічі з Штайнмайером повідомив, що поступки Президента України Віктора Януковича опозиції недостатні для вирішення політичної кризи в Украине.Отметим, що Керрі 1 лютого проведе зустріч з лідерами української опозиції.