ua en ru

Кожара привітав відновлення переговорів між Вірменією та Азербайджаном про долю Нагірного Карабаху

Українське головування в ОБСЄ вітає проведення зустрічі між Президентом Азербайджану Ільхамом Алієвим та Президентом Вірменії Сержем Саргсяном, яка відбулася 19 листопада 2013 р. у м. Відень. Текст відповідної заяви діючого голови ОБСЄ, міністра закордонних справ України Леоніда Кожари оприлюднила прес-служба Міністерства закордонних справ України (МЗС).

"Вважаємо, що діалог між азербайджанською та вірменською сторонами на найвищому рівні сприятиме зміцненню довіри і взаєморозуміння та надасть позитивного імпульсу переговорному процесу з врегулювання нагірнокарабаського конфлікту. Переконані, що такі переговори є запорукою відновлення миру, стабільності та відкриття нових можливостей для регіональної співпраці", - йдеться в заяві.

При цьому Кожара підтвердив готовність України на чолі ОБСЄ й надалі сприяти зусиллям Азербайджану та Вірменії за посередництва співголів Мінської групи ОБСЄ щодо провадження регулярного діалогу з метою досягнення всеохоплюючого мирного врегулювання конфлікту на засадах міжнародного права.

Нагадаємо, раніше сьогодні Президенти Вірменії та Азербайджану у Відні провели зустріч з врегулювання нагірнокарабаського конфлікту.