ua en ru

Кожара позитивно оцінив проведення виборів президента Грузії

Діючий голова ОБСЄ, міністр закордонних справ України Леонід Кожара привітав демократичний характер проведення президентських виборів у Грузії, які відбулися 27 жовтня 2013 р. Про це повідомляє прес-служба МЗС України.

"Я з великим задоволенням відзначаю заяву щодо попередніх висновків Міжнародної місії спостереження за президентськими виборами в Грузії у складі Бюро демократичних інститутів і прав людини ОБСЄ, Парламентської асамблеї ОБСЄ, Парламентської асамблеї Ради Європи, Європейського парламенту, Парламентської асамблеї НАТО, у якій підкреслюється ефективна організація виборів, їх прозорість та проведення у дружній і конструктивній атмосфері, забезпечення дотримання фундаментальних свобод, таких як свобода слова, свобода пересування та свобода зібрань", - заявив Кожара.

При цьому він високо оцінив тверду налаштованість грузинського народу та лідерів країни щодо проведення виборів у відповідності до міжнародних стандартів демократичних виборів, зокрема зобов'язань в рамках ОБСЄ та Ради Європи.

"Вибори у Грузії засвідчили подальший розвиток демократичних процесів та суттєво посилили зусилля ОБСЄ у зміцненні регіональної стабільності та безпеки", - наголосив Кожара.

Нагадаємо, за підсумками підрахунку 100% голосів на президентських виборах у Грузії переміг кандидат від правлячої коаліції "Грузинська мрія" Георгій Маргвелашвілі.