ua en ru

Кожара обговорив з Президентом Азербайджану шляхи врегулювання нагірно-карабаського конфлікту

Міністр закордонних справ України Леонід Кожара обговорив з Президентом Азербайджану Ільхамом Алієвим шляхи активізації переговорного процесу в рамках Мінської групи ОБСЄ щодо врегулювання нагірно-карабаського конфлікту. Про це повідомила прес-служба МЗС України.

Кожара повідомив Алієву про зусилля українського головування в ОБСЄ щодо просування процесу мирного розв'язання цього найбільш тривалого на просторі ОБСЄ конфлікту.

Також сторони на зустрічі у Баку обговорили питання подальшого співробітництва між ОБСЄ та Азербайджаном.

У контексті обговорення двосторонньої складової сторони висловили задоволення високим рівнем українсько-азербайджанських відносин, які мають стратегічний характер, та обмінялися думками щодо перспективних напрямків поглиблення співпраці між двома дружніми державами.

У цьому зв'язку особливу увагу було приділено питанням співробітництва в енергетичній, транспортній, будівельній, космічній та торговельній сферах.

З метою конкретизації перспективних напрямків двостороннього співробітництва сторонами було підтверджено готовність провести в м. Київ восени ц.р. напередодні офіційного візиту до України Президента Азербайджану чергове (10-е) засідання спільної Міжурядової комісії з питань економічного співробітництва між Україною та Азербайджаном.

Нагадаємо, в червні 2013 р. влада Азербайджану оголосила персоною нон-грата всесвітньо відому оперну співачку з Іспанії Монтсеррат Кабальє через те, що вона відвідала сепаратистський і непідконтрольним Баку регіон Нагірний Карабах.