ua en ru

Кожара обговорив з головою ОБСЄ зростання екстремізму в Україні

У рамках візиту до Німеччини для участі в роботі Мюнхенської конференції з питань безпеки міністр закордонних справ України Леонід Кожара зустрівся з діючим головою ОБСЄ, Президентом та главою департаменту закордонних справ Швейцарської Конфедерації Дідьє Буркхальтером.

У рамках візиту до Німеччини для участі в роботі Мюнхенської конференції з питань безпеки міністр закордонних справ України Леонід Кожара зустрівся з діючим головою ОБСЄ, Президентом та главою департаменту закордонних справ Швейцарської Конфедерації Дідьє Буркхальтером. Окрему увагу було приділено проблемі зростання екстремізму у рамках протестних акцій в Україні та наголошено на особливій відповідальності лідерів української опозиції за знаходження ефективної відповіді на цю загрозу, повідомляє пресс-служба МЗС України.

На прохання діючого голови ОБСЄ міністр поінформував про розвиток внутрішньополітичної ситуації в Україні, зокрема заходи, які вживаються Президентом та урядом України з метою її врегулювання у мирний спосіб.

Кожара наголосив на важливості чітких закликів з боку міжнародних організацій, у тому числі ОБСЄ, до неухильного виконання вже досягнутих домовленостей, зокрема імплементації у повному обсязі т.зв. "закону про амністію".

Під час зустрічі були також обговорені окремі питання співробітництва між Україною та Швейцарською Конфедерацією у рамках трійки ОБСЄ.