ua en ru

Кожара сподівається, що ВР оперативно розгляне законопроекти, необхідні для переходу у другу фазу безвізового діалогу з ЄС

Міністр закордонних справ України Леонід Кожара сподівається, що Верховна Рада України (ВР) оперативно розгляне законопроекти, які зроблять можливим перехід у другу фазу безвізового діалогу з ЄС. Про це він заявив в ході зустрічі з комісаром ЄС з внутрішніх справ Сесілією Мальмстрем, повідомляє прес-служба Міністерства закордонних справ України.

Кожара поінформував європейську сторону про стан опрацювання законопроектів, прийняття яких необхідне в цілях завершення виконання першої фази. Міністр висловив сподівання, що їх оперативний розгляд Верховною Радою України дозволить ЄС прийняти протягом цього року рішення про перехід до виконання другої фази плану дій.

Сторони також обговорили хід виконання в Україні і в ЄС внутрішніх процедур, необхідних для набуття чинності угоди про спрощення оформлення віз, підписаною у липні 2012 року, а також торкнулися інші питання співпраці у сфері юстиції та внутрішніх справ.

Читайте також: Комітет Європарламенту схвалив угоду про спрощення видачі віз громадянам України.