ua en ru

Кожара на наступному тижні відвідає з офіційним візитом Фінляндію та Швецію

Міністр закордонних справ України Леонід Кожара 28 травня 2013 р. відвідає з офіційним візитом Фінляндію та 29 травня - Швецію. Про це заявив в. о. директора департаменту інформаційної політики Євген Перебийніс на брифінгу, передає кореспондент РБК-Україна.

"28 травня міністр закордонних справ України Леонід Кожара здійснить офіційний візит до Фінляндії, під час якого планується зустріч з фінськими високопосадовцями - прем'єр-міністром Юркі Катайненом, головою парламенту Єеро Хейнялуомом, міністром закордонних справ Ерккі Туомія, головою та членами комітету в закордонних справах парламенту", - заявив Перебійніс.

За його словами, під час візиту планується обговорення українсько-фінляндських відносин, порядку денного України - ЄС та питань взаємодії в міжнародних організаціях, особливо головування України в ОБСЄ в нинішньому році.

Разом із цим, Перебійнис повідомив, що 29 травня Кожара з офіційним візитом відвідає Швецію.

"У Стокгольмі глава українського МЗС проведе зустріч зі спікером Риксдагу Швеції Пером Вестербергом, міністром закордонних справ Швеції Карлом Більдтом, державним секретарем прем'єр-міністра Швеції Катариною Арескуг Маскаренас, головою парламентського комітету у закордонних справах Софією Аркельстен та делегацією шведських парламентаріїв, а також зустрінеться з представниками шведських ділових кіл", - повідомив Перебийніс.

Він зазначив, що у ході візиту буде обговорено питання подальшого розвитку українсько-шведських відносин у політичній і торговельно-економічних сферах, взаємодію зі Швецією з метою реалізації євро інтеграційних прагнень України.

Читайте також: УА між ЄС і Україною буде підписана в листопаді, - посол Німеччини