ua en ru

Ковальчук братиме участь у новому конкурсі на посаду глави "Укренерго"

Ковальчук братиме участь у новому конкурсі на посаду глави "Укренерго" Фото: Всеволод Ковальчук

В.о. керівника НЕК "Укренерго" Всеволод Ковальчук в прямому ефірі телеканалу NewsOne заявив про готовність взяти участь у новому конкурсі глави компанії.

Активність у ЗМІ конкурсанта Зуєва Ковальчук пов'язав з інтересами низки олігархів. Ковальчук зазначив, що на даний момент місце керівника компанії де-факто не вакантне, і він реалізує довгострокову програму реформування НЕК "Укренерго" за активної підтримки донорів.

"Донори хочуть розуміти, що компанія має стратегію, вона розвивається і в неї є чітке завдання рухатися вперед. Вони хочуть, щоб компанія стійко розвивалася, щоб була спадкоємність. Щоб вони чітко розуміли, куди рухається компанія і як. Вони бояться змін, які тягнуть за собою прихід тих чи інших олігархічних груп, які можуть отримати контроль над багатомільярдними бюджетами, виділених донорами кредитних коштів", – заявив керівник держкомпанії, відповідаючи на питання ведучого про мотивацію міжнародних донорів.

Ковальчук також наголосив, що "нездорова" активність у ЗМІ підриває довіру до компанії. Міжнародні кредитори "Укренерго" зацікавлені в стабільності НЕК "Укренерго" та надійному партнерстві з державною компанією.

"Донори люблять, коли в компанії все прозоро, зрозуміло і проведено аудит", -зазначив він. За словами Всеволода Ковальчука, завдяки міжнародним фінансовим організаціям і кредиторам їм вдається потроху модернізувати і приводити в порядок всю інфраструктуру, в тому числі інфраструктуру "Укренерго".

Ковальчук також в ефірі презентував нового члена команди "Укренерго" - Михайла Бно-Айріяна, експерта в складній специфіці енергетичної дипломатії, громадського діяча, екс-керівника Департаменту стратегічного розвитку та євроінтеграції Міненерго при Володимирі Демчишині. Михайло Бно-Айріян призначений на посаду директора з комунікацій та міжнародного співробітництва в НЕК "Укренерго". У свою каденцію керівника департаменту міністерства, Михайло активно просував ідеї поділу НАК "Нафтогаз" і створення вільних ринків у ключових напрямках енергетики.