ua en ru

Котирування європейських цінних паперів знову впали на тлі суперечливих даних про домовленості Греції

Котирування європейських цінних паперів знову впали на тлі суперечливих даних про домовленості Греції Фото: Котирування європейських цінних паперів знову впали

Настрої інвесторів змінили коментарі представників ЄЦБ

Котирування європейських цінних паперів в четвер, 28 травня 2015 р, знову пішли вниз на тлі інформації про відсутність остаточних домовленостей Греції з трійкою кредиторів. Про це пише Marketwatch.

Як пише видання, у середу прем'єр-міністр Греції Алексіс Ціпрас висловив припущення про те, що Афіни підійшли до стадії завершення угоди зі своїми кредиторами. Ця інформація і взметнула котирування європейських цінних паперів на попередній сесії.

У четвер настрої інвесторів змінилися. Тому посприяли заяви представників ЄЦБ про те, що до завершення процес укладання угоди з Грецією ще не підійшов. Більш того, на ринок цінних паперів вплинули заяви Евальда Новотни про те, що ЄЦБ планує надалі бути гранично обережним своєї програми кількісного пом'якшення, запущену в березні цього року.

Нагадаємо, з питання Греції Евальд Новотни також заявив про те, що ЄЦБ не має наміру надавати ніякого проміжного фінансування країні.