ua en ru

Костюк стала чемпіонкою юніорського US Open у парному розряді

Костюк стала чемпіонкою юніорського US Open у парному розряді Фото: Ольга Данилович і Марта Костюк (twitter.com/usopen)

Разом з представницею Сербії вона здолала у фіналі хорватсько-китайську пару

Українська 15-річна тенісистка Марта Костюк і 16-річна сербка Ольга Данилович перемогли на юніорському турнірі Відкритого чемпіонату США (US Open) у парному розряді. Про це повідомляє портал "Великий теніс України".

Українка і сербка перемогли хорватсько-китайську пару Леа Бошкович і Ван Сіюй в двох сетах. Перший сет Костюк та Данилович виграли за рахунок трьох успішних геймів на прийомі, а в другій партії відігралися з рахунку 2:5 і дотиснули суперниць на продовженні.

Після перемоги тенісистки розповіли, що навряд чи зіграють разом ще. Також дівчинки заявили, що, швидше за все, US Open Junior став останнім турніром в їх юніорської кар'єрі.

Марта Костюк вдруге виграла турнір серії Великого шолома. На початку року 15-річна киянка здобула сенсаційну перемогу в одиночному розряді Australian Open

Крім Костюк на юніорському рівні парні "шоломи" вигравали ще три тенісистки з України - Тетяна Перебийніс (Вімблдон-2000), Марина Заневська (US Open-2009) і Ангеліна Калініна (Australian Open-2014 року).

Нагадаємо, українська тенісистка Катерина Козлова стала переможницею турніру Жіночої тенісної асоціації (WTA) серії 125K в китайському Даляні.