ua en ru

Костюк буде захищати торішню перемогу на юніорському Australian Open

Костюк буде захищати торішню перемогу на юніорському Australian Open Фото: Марта Костюк (twitter.com/ITFprocircuit)

Українка вирішила ще раз виступить на змаганнях

Українська тенісистка Марта Костюк захищатиме торішню перемогу на юніорській версії Відкритого чемпіонату Австралії (Australian Open). Про це йдеться в сюжеті спортивних новин телеканалу UA:Перший.

Australian Open стане для 15-річної українки останнім юніорських турніром. Після перемоги на ITF Junior Masters Костюк в жовтні минулого року говорила, що з нового сезону остаточно переходить у дорослий WTA, але вирішила затриматися в молодих гравців та спробувати захистити статус чемпіонки австралійського "Шолома".

"Я вважаю, що їй рано переходити в дорослий теніс. Але з іншого боку мотивації грати юніорські турніри у неї вже немає. Будемо дивитися, як буде проходити цей процес. Якщо це буде погано впливати на її психіку, то ми, можливо, повернемося і зіграємо ще кілька юніорських турнірів ", - сказала мати і тренер Марти Костюк Талина Костюк.

Марта Костюк

Фантастичний сезон Марти Костюк

Опубліковано Федерація Тенісу України 25 грудня 2017 р.

Новий сезон Костюк планує почати на турнірі ITF в австралійському Плейфорд (1-7 січня).

Марта Костюк в актуальному рейтингу WTA займає 522 рядок і є 14 ракеткою України.

У 14-річному віці Костюк виграла одиночний титул юніорського турніру Australian Open-2017. У фіналі вона в напруженій боротьбі взяла гору над чемпіонкою юніорського Ролан Гаррос-2016 швейцаркою Ребекою Масаровою.

Нагадаємо, українська тенісистка Марта Костюк стала другою ракеткою світу серед юніорів.