ua en ru

Космічний апарат "Розетта" був спрямований на зіткнення з кометою

Космічний апарат "Розетта" був спрямований на зіткнення з кометою Фото: космічний апарат "Розетта"

"Розетта" стала першим космічним апаратом, який зміг вийти на орбіту комети

Оператори космічного апарату "Розетта" направили його на зіткнення з кометою Чурюмова-Герасименко, яке завершить 12-річну місію. Про це повідомляє Європейське космічне агентство, передає BBC.

Зіткнення має відбутися сьогодні вдень, 30 вересня. "Розетта" зіткнеться з кометою на невеликій швидкості, але удар не витримає.

Як йдеться у повідомленні, "Розетта" слідувала за кометою протягом 6 млрд кілометрів. Апарат перебував на її орбіті протягом двох років.

Наголошується, що "Розетта" стала першим космічним апаратом, який зміг вийти на орбіту комети.

Космічний апарат збирав рідкісні дані про комети, які вчені будуть досліджувати в найближчі роки. Зібрані дані допоможуть зрозуміти, як формуються ці небесні тіла, а також як вони випускають пил і газ у міру нагрівання Сонця.

У 2014 році "Розетта" спустила на поверхню комети апарат "Філи" для збирання проб ґрунту. Це був перший в світі випадок здійснення подібної операції.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що відомий британський фізик Стівен Хокінг заявляє, що дні людства на Землі полічені, і для виживання людям необхідно залишити планету Земля і відправитися в космос.