ua en ru

Корупція на "Укрзалізниці": СБУ викрила схему на транзиті транспорту з Росії

Корупція на "Укрзалізниці": СБУ викрила схему на транзиті транспорту з Росії Фото: СБУ викрила схему "Укрзалізниці" (facebook.com/Ukrzaliznytsia)

Правоохоронці викрили корупційну схему на Ужгородській дирекції залізничних перевезень. Керівників структурних підрозділів підозрюють у завданні державі збитків на понад 5 млн гривень.

За попередніми даними СБУ, посадовці організували незаконний механізм одержання грошей від експедиторських компаній, які супроводжували переправлення продукції з Росії до однієї з країн Євросоюзу.

"Учасники схеми отримували від експедиторів кошти за послуги щодо простою рухомого складу на залізничній станції і не обліковували їх у встановленому порядку", - розповіли в СБУ.

Правоохоронці вважають, що для одержання грошей за послуги "поза касою" підозрювані вносили неправдиву інформацію у документацію. В ході обшуків СБУ виявила документи, які підтверджують незаконну діяльність.

Одному з керівників структурних підрозділів Ужгородської дирекції залізничних перевезень вже повідомили про підозру за фактом зловживання службовим становищем. Йому загрожує до шести років позбавлення волі.

Фото: обшуки у фігурантів справи (ssu.gov.ua)