ua en ru

Корпоративний недержавний пенсійний фонд НБУ забезпечений достатніми ресурсами, - прес-служба

Корпоративний недержавний фонд Національного банку України забезпечено достатніми ресурсами.

Корпоративний недержавний фонд Національного банку України забезпечено достатніми ресурсами. Про це заявив директор дирекції НБУ з управління корпоративним пенсійним фондом Олег Курінний, передає прес-служба НБУ в Facebook.

Зараз чиста вартість активів фонду зараз становить близько 1,7 млрд. грн. з них високоліквідні активи (депозити в державних банках та державні цінні папери) - близько 250 млн. грн.; банківські депозити - близько 500 млн. грн., решта - середньо і довгострокові активи (корпоративні облігації, акції, нерухомість).

"В цілому якість активів залежить від ситуації в економіці і дій менеджменту, але в цілому, порівняно з якістю активів банківської системи. Приводів для занепокоєння немає, навіть при істотному коригуванню вартості активів Фонду збереже достатню ліквідність для здійснення пенсійних виплат. Однак слід враховувати, що при переоцінці активів Фонду частка активів, що припадають на одного учасника, також буде піддана пропорційної коригування", - сказав Курінний.

Крім того, за словами Курінного, фонд оптимізує свою інвестиційну політику щодо основних напрямів розміщення вільних коштів з метою мінімізації ризиків від кризових явищ і схоронності коштів учасників фонду.

Нагадаємо, 3 грудня 2014 р. Олег Курінний був призначений директором дирекції з управління діяльністю корпоративного недержавного пенсійного фонду Національного банку України.