ua en ru

Короткий часовий розрив між виборами в Києві і в парламент не зашкодить виборчому процесу, - Магера

Проведення виборів до місцевих органів влади Києва з невеликим тимчасовим відривом від майбутніх парламентських виборів не вплине негативно на хід самого виборчого процесу. Про це журналістам повідомив перший заступник глави Центральної виборчої комісії України Андрій Магера, передає кореспондент РБК-Україна.

"Я не вважаю, що це якимось чином може негативно впливати на хід виборчого процесу. Тому зараз всі питання до Верховної Ради, коли вона призначить вибори", - Магера.

Він зазначив, що якби вибори в парламент проводилися одночасно з виборами до Київради і з виборами мера, була б можливість заощадити кошти."У першу чергу мова йде про дільничних виборчих комісіях, які є спільними в разі, якщо парламентські місцеві вибори проводяться одночасно", - зазначив Магера.

У той же час він вважає, що в такому одночасному проведенні виборів є й певний негатив, коли "член територіальної місцевої комісії не може бути членом окружних виборчих комісій", оскільки це заборонено законом.

Він зазначив, що з цих "плюсів" і "мінусів" доведеться вибирати депутатам Верховної Ради, які приймають рішення, призначаючи проведення виборів до місцевих органів влади.

Як раніше заявив глава парламентської фракції Партії регіонів Олександр Єфремов, більшість вважає недоцільним поєднувати вибори в місцеві органи влади в Києві з проведенням виборів до парламенту.