ua en ru

Коронавірус в Україні: кількість зафіксованих випадків на 16 квітня

Коронавірус в Україні: кількість зафіксованих випадків на 16 квітня Ілюстративне фото (РБК-Україна)

В Україні зафіксовано різке зростання захворюваності на коронавірус.

Коронавірус стрімко поширюється по країні. За даними Міністерства охорони здоров'я, за 24 години заразилися 397 українців, померли від ускладнень інфекції 8 осіб. На даний момент у країні 4161 інфікованих, зареєстровано 116 летальних випадків, 186 пацієнтів одужали.

Найбільша кількість хворих виявлена в Києві, а також у Чернівецькій та Івано-Франківській областях. Детальніше про географію поширення коронавірусу, а також статистика МОЗ - в матеріалі РБК-Україна.

40 пацієнтів на Буковині - у важкому стані

У Чернівецькій області 40 хворих на коронавірус знаходяться у важкому стані, з них 25 осіб - у відділеннях інтенсивної терапії, 9 пацієнтів підключені до апаратів штучної вентиляції легенів. Всього в лікарні регіону госпіталізовано 344 людини. 124 пацієнти мають підтверджений діагноз, решта - з підозрою.

5 нових випадків COVID-19 виявлено в ЗСУ

16 квітня коронавірус підтвердився у 5 військовослужбовців. Одна людина померла від COVID-19 за останню добу (всього в ЗСУ вже 2 летальних випадки). Інфікований був госпіталізований у Львівську обласну інфекційну лікарню. Перші ознаки хвороби у нього з'явилися ще 1 квітня. Потім його стан погіршився, чоловіка перевели в реанімацію і підключили до апарату ШВЛ.

У Києві за добу захворіло 32 людини

Нові випадки коронавіруса були лабораторно підтверджені у 11 жінок, 20 чоловіків і дитини 2-х років. Три пацієнти госпіталізовані, решта проходить лікування на самоізоляції під контролем медиків. На 16 квітня підтвердився ще один летальний випадок в столиці. Загальна кількість інфікованих зросла до 644 осіб (12 пацієнтів померло, 12 осіб повністю одужали).

Осередок зараження виявили в Тернопільській області

За минулий день коронавірус підтвердився у 21 жителя міста Шумськ на Тернопільщині (всього виявлено 25 випадків). Епіцентром захворювання могла стати місцева церква, де не дотримувалися вимог карантину.

4 людини одужали від COVID-19 у Кіровоградській області

Повторний ПЛР-тест на коронавірус дав негативний результат у чотирьох жителів Кіровоградської області. Видужав лікар обласної лікарні, жителька с. Мар'ївка, чоловік із с. Паліївка і пацієнт з Кропивницького. З початку епідемії в області було виявлено 198 випадків інфікування.

На Львівщині зросла кількість летальних випадків

16 квітня стало відомо про смерть мешканки Львова з діагнозом "коронавірус". 52-річна жінка була раніше госпіталізована з двосторонньою пневмонією. Це вже сьомий летальний випадок в регіоні. Всього у Львівській області на COVID-19 захворіло 166 осіб, 6 з них видужали.

Захворюваність COVID-19 стрімко зростає

Протягом двох днів фіксується збільшення кількості випадків коронавіруса в Україні. На 16 квітня підтвердилися аналізи на COVID-19 ще у 397 осіб, що є новим антирекордом. Загальна кількість хворих з початку епідемії перевищила 4 тис.

Понад 600 випадків інфікування виявлено в Чернівецькій області та Києві. Найнижчі показники захворюваності зберігаються в Луганській, Чернігівській та Донецькій областях. Дані по регіонах за минулу добу:

  • Вінницька область - 279 випадків;
  • Волинська область - 109 випадків;
  • Дніпропетровська область - 78 випадків;
  • Донецька область - 12 випадків;
  • Житомирська область - 162 випадки;
  • Закарпатська область - 116 випадків;
  • Запорізька область - 115 випадків;
  • Івано-Франківська область - 401 випадок;
  • Кіровоградська область - 198 випадків;
  • Київ - 644 випадки;
  • Київська область - 234 випадки;
  • Львівська область - 166 випадків;
  • Луганська область - 4 випадки;
  • Миколаївська область - 22 випадки;
  • Одеська область - 73 випадки;
  • Полтавська область - 27 випадків;
  • Рівненська область - 204 випадки;
  • Сумська область - 80 випадків;
  • Тернопільська область - 333 випадки;
  • Харківська область - 40 випадків;
  • Херсонська область - 44 випадки;
  • Хмельницька область - 37 випадків;
  • Чернівецька область - 662 випадки;
  • Черкаська область - 110 випадків;
  • Чернігівська область - 11 випадків.

Статистика по областям на 16 квітня

Київ - 612 інфікованих (11 летальних). У столиці підтверджено 61 новий випадок зараження коронавірусу за добу. Серед інфікованих 26 жінок, 29 чоловіків і 6 дітей, уточнив мер Віталій Кличко. "Один випадок - смертельний. Всього в Києві вже 612 підтверджених випадків захворювання COVID-19. В лікарні столиці госпіталізували 28 пацієнтів. Інші лікуються на самоізоляції, під контролем медиків", - сказав Кличко. Один випадок інфекції виявлено у Києво-Печерській лаврі і три в Іонинському монастирі. Також є інформация про новий випадок зараження нардепа. В Facebook олігарх Вадим Новинський розвовів про позитивний тест на коронавірус. Перший підтверджений випадок інфекції в Києві зареєстрований 16 березня.

Чернівецька область - 589 інфікованих (7 летальних). За добу в області захворіли коронавірусом 43 особи. Про один випадок інфікування у СІЗО повідомила омбудсмен Людмила Денисова. Коронавірус підтвердився у затриманої, яка перебувала в одиночній камері ізолятора. "В ІТТ жінка перебувала сама, до камерних приміщень СІЗО заарештована не була допущена. Всі медичні працівники місць несвободи, лікарі, які проводили обстеження жінки і співробітники поліції, які мали контакт з арештованою, були 14 днів у самоізоляції. Після чого пройшли перевірку на наявність захворювання - ні у одного з них COVID-19 не виявлено. Голова Шевченківського районного суду Чернівців та його помічник, які брали участь у судовому засіданні також перебували на самоізоляції 14 днів", - написала омбудсмен у Facebook. Перший інфікований на коронавірус в Україні виявлено в цій області 3 березня.

Івано-Франківська область - 356 інфікованих (9 летальних). У пологовому будинку міста Калуш стався спалах захворювання. Тести на коронавірус підтвердили зараження відразу 14 медичних працівників. За інформацією облдержадміністрації, інфіковані 10 медичних сестер, анестезіолог і три акушера-гінеколога. Установа закрита на карантин. За даними Міністерства охорони здоров'я, за добу в регіоні виявлено 24 нових заражених. Вперше COVID-19 зафіксовано в області 19 березня.

Тернопільська область - 287 інфікованих (3 летальних). За останні 24 години в області підтверджено 7 нових випадків захворювання. Влада регіону ввела додаткові карантинні обмеження. Заборонені масові відвідування кладовищ і поминальних служб, продаж вагового морозива і напоїв на розлив в торговій мережі, призупинено роботу пунктів прийому вторинної сировини, а також вуличних автоматів самообслуговування, крім автоматів з питною водою, банкоматів, терміналів і платіжних кіосків. Перші випадки зараження зафіксовано на Тернопільщині 19 березня.

Вінницька область - 241 інфікований. За добу в області захворіли коронавірусом 41 особа. За даними влади, одужали за весь час пандемії 12 пацієнтів. Перші випадки інфекції зареєстровано в регіоні 25 березня.

Київська область - 230 інфікованих (6 летальних). В області зафіксовано 6 нових заражень за добу. У МОЗ повідомили про проблему з масовим тестуванням у регіоні. "Найближчим часом плануємо відрядження до області, бо ці проблеми треба вирішити. Ми бачимо, що спрацьовує людський фактор або певна відсутність організації", - заявив головний санітарний лікар Віктор Ляшко. Перші заражені в регіоні виявлено 17 березня.

Кіровоградська область - 192 інфікованих (7 летальних). За останні 24 години в області зафіксовано 48 нових заражень. Перші діагнози з COVID-19 були поставлені в регіоні 29 березня.

Рівненська область - 184 інфікованих (7 летальних). За даними влади регіону, за добу підтверджено 18 нових випадків зараження. 11 випадків коронавірусу зафіксовано у Рівному, чотири випадки - у Радивилівському районі та по одному випадку у Рівненському районі (с. Городок), м. Здолбунова, с. Тишиця Березнівського району. Серед підтверджених випадків зараження 44 мають відношення до медичних працівників. Перші 9 заражених виявлено в області 27 березня о Сарненській районній лікарні.

Львівська область - 152 інфікованих (6 летальних). В області за добу заразилися 16 осіб. За інформацією міськради, з 152 хворих госпіталізовано 89 особи, у реанімації - 7, на апараті ШВЛ - 3. За весь час пандемії одужали 6 пацієнтів. Перші заражені COVID-19 у Львові зафіксовано 20 березня.

Житомирська область - 130 інфікованих (4 летальних). У Бердичівській міській лікарні від коронавирусу померла 75-річна жінка. За інформацією місцевої влади, пенсіонерка хворіла на цукровий діабет. За останню добу МОЗ зафіксував 18 нових заражень у регіоні. Одна з інфікованих, 26-річна дівчина приїхала з Москви, поінформували в облдержадміністрації. Перші випадки COVID-19 зареєстровано у регіоні 12 березня.

Закарпатська область - 110 інфікованих (2 летальних). 11 нових хворих підтверджено в області за добу, з них троє заразилися в Ужгороді. За інформацією міськради, двоє нових інфікованих - медики, які працювали у сімейній амбулаторії. Крім того, в області зафіксовано перший випадок зараження в Держприкордонслужбі. Військовий з температурою був госпіталізований кілька днів тому. На даний момент в обласному центрі знаходяться 27 інфікованих COVID-19, дев'ять хворих госпіталізовано, один видужав. Перший випадок коронавирусу в регіоні підтвердився 26 березня.

Черкаська область - 105 інфікованих (1 летальний). За даними Міністерства охорони здоров'я, ситуація із захворюваністю в регіоні за добу не змінилася. Перший випадок зараження на Черкащині підтверджено 22 березня.

Волинська область - 100 інфікованих (2 летальних). 20 нових хворих виявлено в області за добу. Перший інфікований у регіоні зареєстровано 25 березня.

Запорізька область - 99 інфікованих (2 летальних). 10 інфікованих виявлено за добуі. Влада визначила карантинні зони і закриває на вихідні чотири міста: Запоріжжя, Бердянськ, Мелітополь та Енергодар. Вперше хворі коронавірусом зафіксовано у Запоріжжі 25 березня.

Сумська область - 77 інфікованих (3 летальних). Три нових заражених зафіксовано за добу. За весь період карантину вилікувалися від хвороби 2 пацієнта. Перша інформація про інфікованих у регіоні з'явилася 25 березня.

Дніпропетровська область - 74 інфікованих (1 летальний). У Дніпрі помер хворий на коронавірус 65-річний чоловік після операції. Пацієнт був госпіталізований 12 квітня. Хірургічне втручання проводилося за згодою з хворим. За даними Міністерства охорони здоров'я, в області за добу заразилися коронавірусом 3 особи. Перші заражені в області зареєстровано 19 березня.

Одеська область - 70 інфікованих. За даними Міністерства охорони здоров'я, за добу в області захворіла на коронавірус одна особа. Перші дані про заражених в Одесі підтвердилися 24 березня.

Херсонська область - 41 інфікований (1 летальний). За останню добу в селі Ліві Солонці Олешківського району виявлено 7 нових заражень в двох сім'ях. Влада закрила населений пункт на в'їзд і виїзд. "З 06:00 до 08:00 у населеному пункті були перекриті всі польові дороги. Залишили тільки один виїзд на автодорогу Р-57, де встановлено карантинний пост. Патрульна поліція і ДСНС проводять температурний скринінг всім, хто заїжджає в Ліві Солонці. У населеному пункті ДСНС вже почала санітарну обробку вулиць та громадських місць за рахунок бюджету міста Олешки. Для того щоб виявити епідоточення, працювати мобільні бригади", - повідомили в облдержадміністрації. Перші заражені коронавірусом у Херсоні виявлено 25 березня.

Хмельницька область - 34 інфікованих. 12 осіб заразилися COVID-19 в області за останні 24 години. Вперше зараження зафіксовано в регіоні 27 березня.

Полтавська область - 27 інфікованих (1 летальний). У Кременчуці від коронавирусу помер 84-річний чоловік. За даними мера міста Віталія Малецького, пенсіонер захворів 3 квітня, але до лікарів звернувся тільки через 10 днів. Ця смерть стала першим летальним випадком в області. За добу в регіоні захворіла одна особа. Перший заражений COVID-19 у Полтаві зареєстровано 27 березня.

Харківська область - 25 інфікованих ( 1летальний). Влада регіону повідомила про перший летальний випадок. У селі Високопілля Валківського району померла інфікована 71-річна жінка, яка продавала в місцевій церкві свічки. "Людей, які контактували з померлою, може бути дуже багато і влада намагається встановити всіх осіб, які могли мати контакт з покійною. У таких людей візьмуть зразки для проведення тестів на коронавірус", - повідомив голова Харківської ОДА Олексій Кучер. За останню добу в регіоні заразилися 9 осіб, серед них військовослужбовець Харківської бригади оперативного призначення Нацгвардії. Вперше коронавірус в області зафіксовано 28 березня.

Миколаївська область - 22 інфікованих. Перший випадок захворювання виявлено в місті Миколаїв. За інформацією облдержадміністрації, всього в області підтверджено 22 випадки зараження, 18 з них у Вознесенському районі. Перші дві інфіковані жінки похилого віку було зареєстровано 11 квітня у селі Воронівка Вознесенського району.

Донецька область - 12 інфікованих (1 летальний). За минулу добу ситуація з захворюваністю не змінилася. Перші випадки зараження зафіксовано в області 18 березня. На окупованій території ЗМІ повідомляли про 13 заражених.

Чернігівська область - 10 інфікованих (1 летальний). За даними Міністерства охорони здоров'я, за добу нових інфікованих у регіоні не виявлено. Перші хворі на коронавірус в області зареєстровано 26 березня.

Луганська область - 4 інфікованих. За добу підтверджено один новий випадок зараження. Вперше COVID-19 зареєстровано в Луганську 25 березня. За даними ЗМІ, на окупованій території виявлено 7 хворих українців.