ua en ru

Королевська продовжить активну політику в ролі соціального захисника, - Фесенко

Рішення Наталії Королевської зняти свою кандидатуру з президентських виборів є в нинішніх умовах раціональним і прагматичним. Таку точку зору озвучив політолог Володимир Фесенко, коментуючи сьогоднішні заяви колишнього міністра соцполітики під стінами ЦВК.

"Принципово важливо, що вона підтримує єдність України і виступає за те, щоб президентські вибори в Україні відбулися. Це не підігравання Царьову і не підігравання російській стратегії. Швидше це прагматичне рішення, пов'язане з її власною стратегією", - сказав він.

При цьому експерт вважає, що президентські вибори не були для Королівської самоціллю: "Вона для себе використала цю виборчу кампанію, насамперед для того, щоб нагадати про себе і повернутися в активну політику, як опозиційний політик і громадський соціальний захисник".

Володимир Фесенко зазначає, що соціальний захист громадян для Королевської - цілком логічний, адже вона займалася цією проблематикою, будучи міністром соціальної політики. "Логічно продовжувати цю діяльність не на посаді міністра, а в ролі публічного політика", - зазначив він.

Разом з тим він додав, що в цій ролі у неї хороші перспективи, оскільки актуальність питань соціального захисту різко зростає.

У той же час політолог припустив, що у Королевської підвищилися шанси стати одним з лідерів російськомовного сходу України: "Враховуючи, що зараз на сході немає єдиного консолідованого лідера, Королевська намагається боротися за симпатії російськомовних виборців".

При цьому Фесенко не виключив, що крім демонстрації своїх претензій на роль лідера російськомовного сходу, вона також може активно взаємодіяти і з іншими впливовими політиками, що спираються на цей регіон. Однак він не уточнив, про кого саме йде мова.