ua en ru

Корчак пояснила проблеми з роботою публічної частини реєстру е-декларацій

Корчак пояснила проблеми з роботою публічної частини реєстру е-декларацій Фото: Наталія Корчак (facebook.com_korchaknatalya)

Корчак зазначила, що при подачі декларацій збоїв у роботі системи немає

Голова Національного агентства з питань запобігання корупції (НАЗК) Наталія Корчак пояснила проблеми з роботою публічної частини реєстру е-декларацій. Про це Корчак розповіла в інтерв'ю виданню "Українські новини".

"Я хочу пояснити. Не тільки ви, як журналіст, але й усі небайдужі хочуть понатискати кнопочки, а це все впливає на роботу реєстру. Та частина реєстру, де містяться декларації з персональними даними, працює, декларації подаються. Але в силу того, що зараз дуже багато одночасних сесій, публічна частина не така зручна в користуванні. Тому, коли декларації будуть подані, повірте мені, публічна частина буде працювати прекрасно", - заявила вона, відповідаючи на питання про те, чому "висить" публічна частина реєстру.

Разом з тим, Корчак зазначила, що в роботі системи збоїв немає і у декларантів немає проблем з подачею відомостей.

"Система тут (при поданні декларацій, - ред.) працює не так, як в минулому році, збоїв немає. Реєстр працює. Якщо порівнювати цей період часу з минулим роком, то тоді одночасно у системі працювало 90 тис. декларантів. У цьому році найбільший пік ми зафіксували в 70 тис. декларантів. Зараз в ці дні подається від 15 до 25 тис. декларацій та, бачите, система працює", - заявила вона.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що у Єдиний державний реєстр декларацій осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування станом на 6 березня 2018 року було внесено понад 200 тис. декларацій за 2017 рік.