ua en ru

Корбан: Дніпропетровська область готова захищатися від російських окупантів

Корбан: Дніпропетровська область готова захищатися від російських окупантів Фото: Геннадій Корбан (прес-служба міськради)

Ситуація у Дніпрі та області залишається спокійною. Водночас Дніпропетровська область готова дати відсіч окупаційним військам Росії - у разі спроби їхнього вторгнення.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на керівника Центру тероборони Дніпра Геннадія Корбана під час телемарафону 18 березня.

"Я думаю, що ми готові краще за багатьох у східних та південно-східних регіонах країни. У нас був час підготуватися і ми це зробили. Ми не підпускаємо ворога близько до області", - сказав він.

Корбан також зауважив, що СБУ та поліції вдається вчасно виявляти ворожу агентуру, котра намагається вивідувати дані про захист Дніпропетровської області.

Він також додав, що триває цілодобове стеження за безпековою ситуацією, зокрема, й у Кривому Розі.

Водночас Корбан спростував чутку, що ворожі війська перебувають в Апостоловому. "Вони пробували обстрілювати Апостолове, але навіть не сіпнулися туди. Там є невеликі населені пункти - Мар’янське - куди вони намагалися заїхати. Та отримали жорстку відсіч", - повідомив він.

Моральний дух війська окупантів Корбан назвав низьким. Водночас тривалий опір України зруйнував ворожу логістику та завдав російській армії великих втрат.

"Ми маємо багато сигналів, що багато хто з них приходить до селищних голів, шукаючи можливості здатися в полон. Тож російські військовослужбовці, що хочуть здатися, можуть приходити до церков і там отримувати контакт, аби скласти зброю та припинити бойові дії на території України", - резюмував керівник Центру тероборони Дніпра.