ua en ru

Корабель управління "Славутич" разом з вертольотом Мі-14 відпрацьовує задачі підготовки до квітневої активації Blackseafor.

Триває підготовка корабля управління "Славутич" Військово-морських сил Збройних сил України до участі у наступній активації Чорноморської групи військово-морського співробітництва Blackseafor. Про це повідомляє прес-служба Міністерства оборони України.

Згідно з планом підготовки, під час виходу в море екіпаж корабля управління "Славутич" протягом наступних двох днів в рамках складання курсової задачі К-2 відпрацює прийоми і способи комплексного застосування зброї та технічних засобів в бою самостійно та у взаємодії із силами і засобами забезпечення і підтримки.

З метою імітування бомбово-штурмових ударів під час відпрацювання екіпажем корабля задач з протиповітряної оборони задіяний вертоліт Мі-14 Сакської морської авіаційної бригади ВМС ЗС України.

Також під час виходу екіпажем "Славутича" проводяться бойові навчання з проходження вузини, визначення місця корабля різними способами, плавання в штормових умовах та в умовах обмеженої видимості, захисту від зброї масового ураження, ведення артилерійського бою з надводним кораблем противника, з протимінної оборони, знищення ракет противника, виявлених на дистанції 10 - 15 км. Також відпрацьовуються задачі з боротьби за живучість корабля. Крім цього, військові моряки здійснять тренування з протипідводної диверсійної оборони на незахищеному рейді.

Як планується, активація міжнародного з'єднання кораблів чорноморських країн Blackseafor відбудеться 9 - 27 квітня поточного року. Кораблі з'єднання відвідають порти Ереглі (Туреччина), Варна (Болгарія) та Констанца (Румунія).