ua en ru

Ситуація з кором в Україні стабілізувалася

Ситуація з кором в Україні стабілізувалася Фото: кабінет щеплень (kyivcity.gov.ua)

Охоплення плановою вакцинацією КПК зросло більше, ніж удвічі

Ситуація з кількістю захворілих на кір стабілізувалась. Про це на брифінгу "Оперативна інформація щодо захворюваності на кір та вакцинації" повідомив генеральний директор ДУ "Центр громадського здоров’я МОЗ України" Володимир Курпіта, передає кореспондент РБК-Україна.

"Відповідно до даних, які реєструвались, тривалість епідемії складає 10-12 місяців. Зараз ситуація з кількістю хворих стабілізувалась. Найбільша кількість захворілих реєструвалась у п'ятий тиждень нового року. А протягом останніх трьох тижнів ця цифра коливається у межах 800", - розказав Курпіта.

За його словами, охоплення плановою вакцинацією КПК (вакцини проти кору, паротиту та краснухи) зросло більше, ніж удвічі - першою дозою вакцини КПК охопили 93,3 % дітей віком 1 рік, другою дозою - 90,7 % дітей віком 6 років.

Так, дитячий фонд ЮНІСЕФ на запит Міністерства охорони здоров'я здійснив прискорену доставку вакцини для відповіді на спалах кору в Україні.

"Вже 220 тисяч доз вакцини проти кору, паротиту та краснухи доставлені в Україну", - резюмував він.

Нагадаємо, раніше сьогодні повідомлялося, що за восьмий тиждень 2018 року на кір захворіли 783 людини. Зареєстровано сьомий випадок смерті від кору в Одеській області.