ua en ru

Кір в Україні: з початку року захворіли 783 людини

Кір в Україні: з початку року захворіли 783 людини Фото: на кір в Україні захворіли 783 людини (twitter.com/UNICEF_UA)

Зареєстровано сьомий випадок смерті від кору в Одеській області

За восьмий тиждень 2018 року на кір захворіли 783 людини, зареєстрована ще одна смерть. Про це на брифінгу "Оперативна інформація щодо захворюваності на кір та вакцинації" повідомив генеральний директор ДУ "Центр громадського здоров’я МОЗ України" Володимир Курпіта, передає кореспондент РБК-Україна.

"За восьмий тиждень нового року захворіли 783 людини і це на 5% менше, ніж минулого тижня. Ситуація із захворюваністю на кір стабілізувалася. Всього за 2018 рік на кір захворіли 5 тисяч 839 людей", - зазначив Курпіта.

Також він повідомив, що зареєстровано сьомий випадок смерті від хвороби в Одеській області.

"Новонароджена дитина померла, оскільки мати захворіла на кір під час вагітності", - повідомив Курпіта.

За його словами, в Україну надійшла додаткова вакцина. Це 220 тисяч доз вакцини проти кору, паротиту та краснухи (КПК). Зазначається, що вакцина надійшла на два місяці раніше запланованих термінів.

Представник МОЗ додав, що в Україну доставляють вакцину бельгійського виробництва "Пріорикс", яка має державну реєстрацію.

Нагадаємо, у понеділок, 26 лютого, в результаті спалаху кору в Україні у Львівській області в стані середньої важкості було госпіталізовано 5 дітей, пацієнти знаходяться у Стрийській міській лікарні.