ua en ru

Копачі бурштину розблокували трасу на Польщу у Рівненській області

Копачі бурштину розблокували трасу на Польщу у Рівненській області Фото: блокування автодороги "Київ-Ковель"

Блокування відбувалося протягом 8 годин, у результаті чого утворився 2-кілометровий затор

У Рівненській області копачі бурштину розблокували державну дорогу міжнародного значення "Київ-Ковель" після восьми годин блокування. Про це повідомляє прес-служба обласної поліції.

Зазначено, що рух транспортних засобів був заблокований в обох напрямках, у результаті чого утворився двокілометровий затор.

За даними поліції, протестувальники висували низку вимог щодо безперешкодного видобутку бурштину та звільнення затриманого 43-річного жителя смт. Клесів, причетного до масових заворушень у Сарненському районі, коли зловмисники стріляли по поліцейському.

altalt
Фото: блокування траси на Польщу в Рівненській області

"О 18-тій годині близько півтори сотні учасників протесту розійшлися. Рух транспортних засобів відновлено. Публічну безпеку та порядок забезпечували близько 100 правоохоронців. На місце події виїжджало також керівництво Сарненського району", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, близько 10:00 18 березня невдоволені протидією поліцейських у незаконному видобутку бурштину особи у селі Федорівка Сарненського району перекрили автодорогу "Київ-Ковель", безперервно рухаючись пішохідним переходом. Вони вимагали звільнити затриманого за масові заворушення.