ua en ru

Координація роботи Держмитслужби і ДПСУ з єдиного центру допоможе Україні пережити світову фінансову кризу, - Богдан Данилишин

Об'єднання, чи тісна координація Міністерством фінансів Державної митної служби і Державної податкової адміністрації доцільне в умовах світової фінансової кризи. Таку думку в інтерв'ю радіо "Свобода" висловив колишній міністр економіки України Богдан Данилишин, який знаходиться в Чехії.

"Наступний адміністративний крок пана Хорошковського буде об'єднання чи тісна координація через Державну митну службу і Державну податкову адміністрацію. В умовах, коли навколо України звужується коло світової економічної кризи, я думаю, це доцільно, тому що джерела наповнення бюджету є тими факторами, які дозволять Україні вижити в цей час", - сказав Данилишин.

Проте, він зауважив, що в цілому призначення Валерія Хорошковського на посаду міністра фінансів варто оцінювати з кількох сторін: "У першу чергу з прагматичної сторони - призначення на посаду міністра фінансів людини, яка має значний досвід бізнесової і адміністративної діяльності, крім того, людини фінансово незалежної... Друге, якщо дивитися на політичний бік призначення Валерія Івановича Хорошковського міністром фінансів, тобто на блок, який буде визначати економічну політику України, то тут я б подивився дещо ширше, можливо, як на зміну деякої конфігурації в урядових політичних колах, а можливо, і на зміну всього балансу владної політичної еліти України. Це є неоднозначна фігура, яка змінює функціональні особливості влади між різними групами впливу у владній партії, і політик, який здатний сформувати навколо себе потенціал для майбутніх політичних дій"