ua en ru

До кінця літа субсидії отримають понад півтора мільйони родин, - Розенко

До кінця літа субсидії отримають понад півтора мільйони родин, - Розенко Фото: Павло Розенко

Другу хвилю звернень за субсидіями у Мінсоцполітики прогнозують у жовтні

У Міністрестві соціальної політики України ы очікують, що до кінця літнього неопалювального сезону 2015 р. субсидії на оплату житлово-комунальних послуг отримають від 1,5 до 1,8 мільйонів українських родин. Про це сьогодні під час брифінгу заявив міністр соціальної політики Павло Розенко, передає кореспондент РБК-Україна.

"В цілому, якщо взяти наші приблизно орієнтовані розрахунки, за рахунок тих людей, хто вперше звернувся за субсидією і за рахунок тих людей, яким ми переоформляємо субсидії в автоматичному режимі, то ми очікуємо, що у цей не опалювальний літній сезон правом на субсидію скористаються від 1,5 до 1,8 мільйони українських родин", - заявив Розенко.
За його словами, минулого року у неопалювальний сезон правом субсидії користувались лише 370 тисяч родин.

Другу хвилю звернень за субсидіями у Мінсоцполітики прогнозують у жовтні.

"Ми очікуємо, що в жовтні до нас звернуться від 1 мільйона до 1,5 мільйона людей якраз з проханням включити їх у систему субсидій", - зазначив Розенко.

При цьому за отриманням субсидій на житлово-комунальні послуги звернулись понад 1 мільйон 100 тисяч родин.

"На сьогоднішній день вже за новим порядком оформлення субсидій до управлінь місцевих органів влади звернулись вже понад 1 мільйон 100 тисяч українських родин. З них вже місцевими органами влади призначено субсидії для понад 850 тисяч українських родин. Всі інші документи продовжують знаходитись у стані обробки, робота над ними йде", - повідомив Розенко.

За його словами, рівень відмов у субсидіях наразі наближається до 3-5%.

"Варіант роботи системи субсидій, який існував до травня місяця, передбачав в середньому 40-50% відмов у наданні субсидій", - зазначив Розенко.

Нагадаємо, раніше Розенко заявляв, що депутати фактично позбавили субсидій пенсіонерів та інвалідів, підтримавши законопроект № 2676 "Про внесення змін до закону України" Про житлово-комунальні послуги "(щодо нарахування субсидій пенсіонерам та інвалідам)".